October 28, 2011

Dutch recipe for Stromboli

Nodig voor het deeg:
200 ml water
350 g bloem
2 tl suiker
1 tl zout
1 tl gist
Nodig voor de vulling:175 g mozzarella (stukjes)
75 g parmezaanse kaas (geraspt)
1 el peterselie (gehakt)
1 el basilicum (gehakt)
1 el versgemalen zwarte peper
1 knoflookteen (fijngesneden)
Oven voorverwarmen op 200ºC.
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Laat op een warme plaats (of in de broodbakmachine) een uur rijzen. Rol uit tot een vierkante lap en laat 5 minuten rusten.
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en spreid uit over het deeg. Rol het deeg op en leg het op de bakplaat. Doe er plasticfolie overheen en laat opnieuw een half uur rijzen. Prik het deeg een paar keer in met een satéprikker.
Zet 30-35 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snij dan in dikke plakken

No comments:

Post a Comment

It's Kitty K's Archive

It's Kitty K.

My photo
Netherlands
Personal assistant happily working in the music industry with a love for music, art, fashion, and all kind of beautiful obnoxious stupid and intriguing things. Loves to be amazed, every day. My contact details are: itskittyk@gmail.com. Feel free to drop me a line. The images on Its Kitty K are found all over the amazing internet. I use them because they invoke certain feelings in me and in my readers. If I happen to violate any copyrights you might have, please do not hesitate to contact me and I will remove the picture. Additionally; if you know the author of an unknown post please drop me an email (itskittyk@gmail.com). This is not a commercial blog and I don't get paid for my work. My drive is to show and share great things to you.